Başbakan Erdoğan’ın Dershanelerle İlgili Değerlendirmesi

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

Başbakan Erdoğan'ın Dershanelerle İlgili Değerlendirmesi


Başbakan Erdoğan'ın Dershanelerle İlgili Değerlendirmesi

Dershaneler kapatılacak mı, kapatılmayacak mı? Dershane sahiplerinin cevabını merakla beklediği bu sorunun cevabı, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dershaneleri kapatmaya kararlı. Erdoğan, bu kararlılığını bugün İstanbul’da bir hastanenin açılışında net bir şekilde ortaya koydu.
Özellikle Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen dershane sahiplerinin Erdoğan'a tepkisi vardı.Başbakan tepkilere karşı sert konuştu:
“Kusura bakmasınlar,  birileri daha fazla para kazansın diye vatandaşımızın sömürülmesine göz yumamayız.”
Başarıyı Böyle Yakalayacağız
Başbakan Erdoğan, dershane sahiplerine “Herkes bu karara uyacak!” mesajı verirken, devletin bu dershanelere öğrenci göndereceğini bir kez daha hatırlattı. “Sen bizi yatırımdan kurtarırsın biz de sana öğrenci göndeririz. Nedir maliyeti biz sana fazlasıyla göndeririz. Devlet millet el ele başarıyı yakalarız” diyen Erdoğan, dershanelerin bir sonraki eğitim yılında kapatılacağını vurguladı.

Dershaneler özel okul olacak
Dershaneler özel okul olacak.

Dershaneler Özel Okul Olacak 

Sağlıkta gelinen noktayı anlatan Başbakan Erdoğan, Vatandaşına en kaliteli eğitim,sağlık hizmetini sunamayan bir devlet, görevini hakkıyla yerine getiremiyor demektir”dedi.
Başbakan şöyle devam etti:
”Dört temel taş üzerine Türkiyeyi bina edeceğiz, yükselteceğiz dedik. Biz devletin sosyal devlet özelliğine, şefkatli devlet niteliğine çok büyük önem veriyoruz. Vatandaşına en kaliteli eğitim,sağlık hizmetini sunamayan bir devlet, görevini hakkıyla yerine getiremiyor demektir. Hastane ve poliklinik kapısında çile çeken, şifa bulmak için gayret sarf eden ama karşılığını göremeyen ve dertli bir heyeti karşısında göremeyen bir devlet, halkıyla dertlenen bir devlet değildir. Devlet, halkı çile çekiyorsa o da çile çeker. Eğer halkının çilesine ortak olamıyorsa o devlet de devlet değildir.”

DERSHANELER ÖZEL OKULA DÖNÜŞECEK
Başbakan şöyle konuştu:

“Biz bazıları para kazansın diye Anadolu'daki vatandaşlarının daha çok sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Altyapısı uygun dershaneler özel okula dönüşecek. İsteyen dershaneler birleşerek bu dönüşümü sağlayacak. Sen yatırımı yap biz sana öğrencide göndeririz. Devlet millet el ele başarıyı yakalarız. Hem de insanımızın yokluğa mahkum olmasını engellemiş oluruz. Bu adımın da hazırlıklarını yapıyoruz. 2012-13 eğitim yıl dönümünde inşallah bunu başaracağız.
Yatırımcılara çok geniş alanda teşvik desteği veriyoruz. Güneydoğu, Doğu Anadolu’da vergi muafiyeti,ücretsiz arsa tahsisi gerçekleştiriyoruz. Hizmete giren her tesisi Türkiye hedeflerine biraz daha yaklaşması olarak görüyoruz.”

www.maviincir.com

Günün Fırsatı

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email