Bakan Şimşek: 400 Yeni Vergi Müfettiş Yardımcısı Alacağız

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

Bakan Şimşek: 400 Yeni Vergi Müfettiş Yardımcısı Alacağız
Bakan Şimşek: 400 Yeni Vergi Müfettiş Yardımcısı Alacağız

Leyla Ataman Özel - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesine 400 yeni vergi müfettiş yardımcısı alınacağını açıkladı.
AA muhabirine konuyla ilgili bilgi veren Bakan Şimşek, kayıtdışı ekonomi ile etkin mücadelede vergi denetim elemanlarının çok önemli rol oynadıklarını söyledi.
Şimşek, 10 Temmuz 2011 tarihinde kurulan Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın Maliye Bakanlığı bünyesinde en üst düzeyde yapılandırıldığını ve Başkanlığın, mensuplarının sayısı ile de Türkiye'nin en büyük denetim birimlerinden biri olduğunu ifade etti.
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın kurulmasındaki amaçlardan birinin; yıllardır farklı unvan ve birimler tarafından yürütülen başta vergi incelemesi olmak üzere, teftiş, soruşturma ve araştırma gibi görevlerini tek elden ve koordineli bir şekilde yürütmek olduğunu kaydeden Şimşek, bu şekilde bir yandan kayıtdışı ekonomi ile mücadelede etkinliğin, diğer yandan da vergi denetimlerinde kalite ve verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede vergi müfettişlerinin daha verimli olarak hizmet vermelerinin yanında, denetim gücünün sayısal olarak artırılmasının da önemli olduğunu belirten Şimşek, bu nedenle vergi müfettişlerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.
Maliye Bakanı, ''Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede etkinlik ve vergi denetiminde kalite en önemli hedefimizdir'' dedi.

-400 yeni müfettiş yardımcısı-

Bu yıl 3-4 Mart tarihinde yapılan sınavda başarılı olup vergi müfettişi yardımcısı olmaya hak kazanan adayların atalamalarının yapıldığını ve eğitimlerinin başladığını anlatan Şimşek, 15-16 Eylül tarihlerinde yapılan sınavın yazılı bölümününde başarılı olan adayların açıklandığını, sınavın sözlü bölümünün de en kısa zamanda tamamlanacağını ve adayların hızlı bir şekilde göreve başlatılacağını bildirdi.
Vergi müfettişi sayısının artırılması amacıyla 15-16 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara ve İstanbul'da vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavı yapılacağını belirten Şimşek, bu sınav ile 400 yeni vergi müfettiş yardımcısı alınmasının planlandığını ifade etti.
Bakan Şimşek, ''Bilgi işlem teknolojilerinden de yararlanacak ciddi ve yoğun bir eğitim sürecinin sonunda alanında uzman, kendine güvenen, gelişmeye ve öğrenmeye açık, modern denetim tekniklerini kullanan vergi müfettişleri arasına katılmak isteyen yeni mezun ve kariyerinin başındaki gençlerimizi bu güzide mesleği seçmeye ve ülkelerine hizmet etmeye davet ediyoruz'' diye konuştu.
Anadolu Ajansı

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email