Teravihin azami-asgari süresi açıklandı

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!


Her Ramazanın gündemi olur 'Jet imamlar.' Kimi hızlı kıldıran imam arar kimi de yavaş. Ama bunun bir standardı olduğunu müftülük hatırlarttı ve süreyi açıkladıNevşehir İl Müftüsü Süleyman Aktaş, imamları çok kısa veya çok uzun sürelerde teravih namazı kıldırmamaları konusunda uyardı.

"20 DAKİKADAN AZ BİR SAATTEN FAZLA OLMAMALI"

Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelindeki camilerde görevli imamlara ayrı ayrı tebligatta bulunduklarını ve onlardan 20 dakikadan az, 1 saatten fazla sürede teravih namazı kıldırmamalarını istediklerini belirtti.

Halk arasında ''Jet imam'' olarak adlandırılan bazı imamların teravih namazını çok kısa sürede kıldırdıklarını ifade eden Aktaş, şunları söyledi:

"CEMAAT GENÇ İMAMLARI TEŞVİK EDİYOR"

''Cami imamlarımıza teravih namazını hızlı kıldırmasınlar diye ayrı ayrı tebligatta bulunduk. Teravih namazını 20 dakikadan daha az sürede kıldırmamalarını istedik. Ramazan ayına mahsus olan yatsı namazlarından sonra kılınan 20 rekatlık teravih namazının hızlı kılınması için bazen cemaat bazı genç imamları teşvik ediyor. Bazı durumlarda da imamlar çok uzun sürelerde namaz kıldırıyor. İmamlarımızdan teravih namazını 1 saatten fazla sürede kıldırmamalarını da istedik.''

Teravih namazını kılmak için camilere giden cemaate de iftarda fazla yemek yememeleri tavsiyesinde bulunan Aktaş, vücudun uzun süre aç kalması nedeniyle, iftarda bir anda çok fazla yemek yenmesinin rahatsızlığa yol açabileceğini ve bu durumda teravih namazının rahat kılınamayacağını sözlerine ekledi.






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email