Arapca’nızı geliştirmek icin yeni bir yöntem

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

Arapça’nızı geliştirmek için yeni bir yöntemÜlkemizde Arapça eğitimi konusunda bir çok metod uygulanıyor. Genel temayül Arapça eğitiminde batı dillerinin öğretiminde kullanılan modern metodların kullanılması yönünde
Genel hatlarıyla klasik metodlar ve modern metodlar olarak iki kategoride değerlendirebileceğimiz bu uygulamaların kendilerine göre eksi ve artı yönleri mevcut. Ancak genel temayül Arapça eğitiminde batı dillerinin öğretiminde kullanılan modern metodların kullanılması yönünde.
Bu haberimiz, modern metodlar sınıfına dahil edebileceğimiz yeni bir uygulamayla alakalı. Arapça öğrenen her dil meraklısının en büyük sorunu güncel kelimeleri yakalamak ve bellemek konusunda çektiği sıkıntılardır. Akıcı bir Arapça’ya sahip olmak için bol bol Arapça hikaye okunması ise en başta gelen tavsiyeler arasında yer alır. Şimdi size bahsedeceğimiz bu yeni metod, hem Arapça öğretimini hem de kelime kapasitesini artırmayı ve dile akıcılık kazandırmayı bir arada sağlayan yeni bir uygulama.
Ülkemizde internet üzerinden özellikle Arapça konusunda verdiği eğitimlerle adından bahsettiren Onlinearabic.net bu yeni uygulama ile Arapça meraklılarına yeni bir ufak daha kazandırmış görünüyor. Bu uygulamada en basitten başlayarak zora doğru 150’nin üzerinde hikaye ders olarak işleniyor. Evet, dili geliştirmeye doğrudan hikaye üzerinde çalışarak başlıyorsunuz.
Gazi Üniversitesi’nde Arapça sahasında kayda değer çalışmalar yapan Prof. Dr. Musa Yıldız’ın sunduğu derslerde öğrenci önce hikayeyi Musa Hoca’dan dinliyor ve birlikte okuyorlar. Daha sonra hikayenin gramer bilgileriyle açıklamalı olarak tahliline geçiliyor. Tabiki hikayeler gelişigüzel seçilmiş hikayeler değil. Katılımcıya aşama aşama en basitten zora doğru hem gramer bilgisini verecek hem de onu Arap kültürünün zengin dünyasına sürükleyecek tarzda ustaca hazırlanmış bir seri hikaye sözkonusu. İşin ucunda bir de bir profesörden ders alma imkanı var. Öyle sanıyoruz ki işin en cazip tarafı da bu. Zira her Arapça ile ilgilenen Gazi Üniversitesine gidip de Prof. Dr. Musa Yıldız’dan ders alma imkanına sahip değil. Ancak bu derslere internet üzerinden katılanlar bu şansı kolayca yakalayabiliyorlar.
Her hikayenin sonunda da öğrenciye o hikayeyle ilgili bir test veriliyor. Böylece hem gramer bilgilerini öğrenen hem de kelime bilgisini pekiştiren öğrenci bir üst seviyedeki hikayeye geçiyor. www.onlinedil.net sitesinde yayınlanan Hikaye Çözümlü Arapça dersleri toplam 4 kurdan oluşuyor. Her bir kurun süresi ise 4 ay. Şu anda birinci kuru yayında olan derslerin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Ancak asıl dikkat çeken nokta, bu derslerin sadece Arapça öğrenenlere yeni bir açılım getirmekle kalmayıp aynı zamanda KPDS sınavına hazırlananlar ile Arapça öğretmenlerine de eksiklerini tamamlama noktasında büyük olanak sağlıyor olması.
Eğer siz de Arapça’ya meraklıysanız, Arapça öğretiminde yeni bir uygulama tarzı olan bu dersleri incelemenizi tavsiye ediyoruz. -Maviincir-



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email