Edward Gorey 88.Doğum Günü Google Özel Doodle'ı

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

Edward Gorey 88.Doğum Günü Google Özel Doodle'ı
Edward Gorey 88.Doğum Günü Google Özel Doodle'ı
Edward Gorey 88.Doğum Günü Google Özel Doodle'ı


Edward Gorey Kimdir?

Edward Gorey 1925 yılında doğmuş, nisan 2000 de hayata veda etmiş, şahane bir gothic art çizeri. Tim Burton'un, bu sanatçının çizimlerinden etkilendiği şeklinde bir söylenti vardır, lakin doğrulanmamış olsa bile bazı benzerlikler farkedilebilir.

1925 yılında doğmuş, nisan 2000 de hayata veda etmiş, şahane bir gothic art çizeri. tim burton ın, bu sanatçının çizimlerinden etkilendiği şeklinde bir söylenti vardır, lakin doğrulanmamış olsa bile bazı benzerlikler farkedilebilir. 

http://www.phobos-deimos.com/... adresinden, kendisinin en iyi eserlerinden biri olan the gashlycrumb tinies görülebilir. 

bu seri, -sözde- çocuklara alfabeyi öğretmek için yapılmıştır; lakin alfabeyi bu çizimlerle öğrenen bir çocuğun ileride bir freddy, bir jason olması işten bile değildir.

Yeni Delhi: onun 88th bithday üzerine Amerikalı yazar ve ressam Edward Gorey bir haraç ödemek görünümü sayesinde, Google Edward Gorey ve onun sanat bazı özellikleri bir doodle yayınladı.

22 Şubat 1925 tarihinde doğan Edward Gorey uğursuz ve biraz Viktorya havası vardı eserleri ile, onun ürkütücü bükülmüş tanınan bir sanatçı ve yazar oldu. Onun etkisi Tim Burton eserlerinde ve Nine Inch Nails '"The Perfect Drug," ve eserleri hiçbiri beyazperdede ulaşmıştır iken, PBS serisi açılış başlıkları gibi müzik videoları da görülebilir "Gizem!" animasyon tarzında yapılan sanatını dayanmaktadır. O da onun Broadway üretimi için Tony kazanç, başarılı bir set ve kostüm tasarımcısı oldu "Edward Gorey Dracula."

Başlangıçta 1957 yılında yayınlanan, kaprisli hikayeyi kimin hayatı onunla sorun getiren ve tozu dumana katıyor, baş aşağı gizemli, yaramaz bir yaratık habersiz ve istenmeyen geldiğinde açık tuhaf bir aile etrafında döner.

22 Şubat 1925 tarihinde doğan Edward Gorey onun ürkütücü bükük tanınan bir sanatçı ve yazar oldu.

1943 yılında, Gorey Chicago Sanat Enstitüsü Okulu'nda bir dönem sanat okudu. 1953 1960 Gorey New York'ta yaşamış ve Doubleday Anchor Sanat Bölümü için çalıştı. Ipsiz Arp, ilk bağımsız çalışma, 1953 yılında yayımlandı. O da onun ilk ve son adları anagrams vardı kalem adlar altında yayınladı.

Gorey bale, o çok vardı hangi kürk mantolar, tenis ayakkabıları, ve kediler için onun sevgi için not edildi. Gerçi Gorey kitapları çocuklar arasında popüler, ama Gorey çok çocuklar ile ilişkilendirmek vermedi ve o onlar için hiçbir sevgi vardı. Aslında, evli ve romantizm az ilgi var itiraf asla. O görüşmeler sırasında herhangi bir özel romantik ilişkileri görüşmek üzere isteksiz olması için kullanılır. Gorey zamanlar onun cinsel yönelim konuda bastırdı, ve o bile o gay ya da düz olup olmadığını emin değildi cevap.

Gorey bir illüstratör olarak tarif edilir. Onun kitapları büyük kitapçılarda ve mizah ve karikatür bölümlerde bulunur. Gorey 100'den fazla kitap yazdı. Gorey 75 yaş 2000 yılında öldü.





Günün Fırsatı

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email