Şeyta'nın Yedi Büyük Hilesi

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!




 ŞEYTA’NIN YEDİ BÜYÜK HİLESİ
  1.  1badeti geciktirmeğe çalışıp Gençlikte zevk ve safâ et, sonra Nasuh tövbe edip ibadet et diye yoldan çıkartırlar. Akıllı insanlar, Allah’ın yardımı ile: Her gün ve her vakit için başka amel vardır. Gelecekte olan amel şimdikinin yerini tutmaz. Her vakti ganimet bilmeyenler helak olur Zira ecel vakti belli değildir. Deyip hilesini def eder.
  2. İbadetten alıkoymağa çalışıp, Allah senin ibadetine muhtaç değildir. Deyip vesvese verir. Kâmil mü’minler der ki: Allah muhtaç değildir. Lakin bizler ona muhtacız. Zira ahrette herkes dünyadaki kazancına göre mükâfat bulur yahut ceza olunur. Bizler onun emrine uyarak, rızasını arar ve ona yaklaşmak için ibadet ederiz. derler.
  3.  İbadette acele ettirip kusur etmesini veya daha faziletli olanını terk etmesini isterler. Mesela, Namazı tez kıl, sonra Kur’an-ı Kerim oku, amelin çok olsun” derler. Kâmil mü’minler; “Kusursuz az amel, kusurlu çok amelden hayırlıdır deyip reddederler.
  4. Riya için “İnsanlar içinde dürüst ibadet eyle, seni görsünler.” Derler. . Kâmil mü’minler; Bizler ibadeti Allahü Teâlâ’ya yaklaşmak ve onun rızası için ederiz, onun görüp bildiği bize yeter. Zira fayda ve zarar veren ancak odur. deyip reddederler.
  5. Yaptıklarının işitilmesini güzel göstermek için Gizlice amel et, Rabbin onu insanlar bildirir de insanlar arasında seni şerefli ve aziz eder.derler.Kâmil mü’minler; Ben ihlâs ile amel eyleyeyim de Allahü Teâlâ gizler veya açıklar yahut aziz veya zelil eder, ben razıyımdeyip def ederler.
    6.Kendini büyük gösterip beğendirmek için; Ne kâmil kişisin, insanların bilmediğini bilip ihlâs ile amel edersinderler. Kâmil mü’minler; “ Bu muvaffakiyet Rabbim’in lütfu ve ihsanı iledir deyip def ederler.
    7.Delalete düşürmek için “Eğer Allahü Teâlâ seni cennetlik yarattı ise amel etmemen zarar etmez. Ve eğer cehennemlik yarattı ise sana amel fayda vermez.”derler. Kâmiller ve âlimler; Biz kuluz, kulların Rablerinin emrine uymaları elbette lazımdır ve her halde amelin faydası olduğunda şek yoktur. Herkes ahrete iman ile ve itaat üzere gitmek ile mükelleftir. diye reddederler.
Yazan:blue25-MaviinciR
* Bu Yazı www.maviincir.blogspot.com'un özgün yazısı'dır alıntı yapılması halinde konu ile alakalı sayfa adresimizin kesinlikle kaynak gösterilmesi rica olunur.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email