Marie Curie Kimdir (Marie Curie jesti) Marie Curie doodle oldu!

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

Hayatı,Çocukluğu ve Gençliği
7 Kasım 1867 tarihinde, Polonya'nın Varşova kentinde dünyaya gelen Marie Curie (doğduğunda adı Maria Skłodowska idi), ablası Brenya ile birlikte öğretmen anne-babanın eğitimi ile yetişti. Gençlik yıllarında Varşova, Rus yönetimi altındaydı.Babasının idareci olduğu okulun yanında ücretsiz olarak taşındılar.Babasının idarecilik görevine son verilmesiyle evden taşınmak zorunda kaldılar.Annesini 11 yaşındayken Tüberküloz yüzünden, babası Zofi'yi ise tifüsten kaybetti.Siyasi aktifliği, Varşova'dan ayrılmasını gerektirdi. İlk olarak Kraków'a giden Maria orada istediği bilimsel eğitimi alamayacağını gördü. Ailesinin parasal desteğinin az olması sebebiyle Paris Sorbonne'da tıp eğitimi alan ablası Bronya'ya eğitiminde yardım etmeye karar verdi. Ablası da karşılığında matematik ve fizik eğitimi alması için yardım edecekti.

1891 yılında Paris'e ablasının yanına gitti. Küçük bir tavan arasında kötü koşullarda yaşayarak eğitimini sürdürdü. İki yılda sınıfının birincisi olarak fizik derecesi aldı. 1894 yılında ikinci derecesi olan matematiği de bitirdi. Bir sonraki hedefi ise öğretmenlik diploması alıp Varşova'ya dönmekti.

Radyoaktivite üzerine yaptığı çalışmalarla iki kez Nobel Ödülü kazandı. Radyoaktivite yaptığı deneylerin bir sonucu olarak keşfetti.Toryumun radyoaktif uranyum ve radyum elemanı ayrıştırdı özelliği bulundu. 1903 de Nobel Fizik Ödülü, radyolojibiliminin, 1911 Nobel Kimya Ödülü sahibi ve kurucusu. Curie, ilk kadın Nobel ödülü bir çığır açan çalışma, bu ödülü iki kez ilk bilim adamı oldu.

Ablası Brenya öğretmenleri ile birlikte Varşova kenti, Polonya Marie Curie (Maria Sklodowska adı doğdu), 7 Kasım 1867, ebeveyn eğitimi ile büyüdüm. Varşova ilk gençlik, okul müdürü yanı sıra Rus kural altındaydı.Babasının taşındılar.Babasının misyonu sonuna kadar idare verilmesi babası Zofi ', ​​11 yaşında tüberküloz kaldılar.Annesini nedeniyle eve taşınmak zorunda tifüsten kaybetti.Siyasi aktivite yi, Varşova ayrılması gereklidir. Birincisi, o Krakow Maria bilimsel bir eğitim edinemezler gördüm istiyor. Düşük eğitim Bronya'ya nedeniyle Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nde tıp okudu, kız kardeşi, ailesi için parasal destek, yardım etmeye karar verdi. Ablası da matematik ve fizik eğitimi almaya yardımcı olacaktır.

Kızkardeşi, 1891 yılında Paris'e gitti. Tavan arasında kötü koşullarda yaşayan küçük bir öğrenimine devam etti. İki yıl gibi bir fizik derecesi birinci sınıf oldu. 1894 yılında ikinci derece matematik mezun oldu. Sonraki hedefi, öğretim derecesi dönmekti Varşova elde etmektir.

 1894 yılında, kardeşi Jacques ve piezoelektriği keşfetti Pierre Curie ile tanıştı. 35 yaşındaki Pierre Curie, laboratuar başkanı, Endüstriyel Fizik ve Kimya Okulu. Maria ve Pierre, Temmuz 1895, ortak bilimsel ilginin katkısı ile birlikte katıldı, onlar evlendiler. Bu tarihten itibaren Maria Sklodowska Marie Curie adını aldı.

Henri Becquerel 1896 yılında, 1897 yılında derecesi öğrettikten sonra, daha önce de, uranyum tuzlarının, ışın üzerine detaylı çalışmalar daha sonraları radyoaktivite olarak adlandırılan başladı yaydığı açıkladı. Fakat Eylül 1897 yılında, iş vermek, kızı Irene, orta ilk doğum neden oldu.

Erken 1898 bu toryum hızlanan Marie, aynı zamanda, radyasyon gerçekleştirilen yayar. Bu noktada, eşi bırakarak, Marie-Pierre de kendi çalışmalarına katkıda başladı.

Bu arada, Becquerel, iki farklı uranyum madenleri daha aktif olduğunu keşfetti. Aksiyonlar sonra çeşitli kimyasal elementlerin polonyum ve radyum mineraller satın aldı. Temmuz 1898 yılında, yeni bir radyoaktif element uranyumun radyoaktif bozunması Curie ve ortaya çıkan polonyumu buldukları duyurdu. (Onlar Marie anavatanı Polonya esinlenerek kendi adını koymak). Eylül 1898 Fransız kimyager Eugene Demarchay'ın spektroskopi yöntemi ile doğal radyoaktif element radyumu açıkladı belirlenmesinde yardımcı olur.

Marie, 1903 yılında Fransa'da doktora unvanı gelişmiş bilim alanında ilk kadın doktor. Aynı yıl kocası ve Becquerel ile Nobel Fizik Ödülü Nobel Ödülü, tarihin ilk kadın oldu alarak paylaştı.

Pierre eşi, 1904 yılında Sorbonne'da öğretmenliğe başladı. O bir kız Marie de Sevr'deki fizik öğretmenliği yapmaya başladı,. Aynı yılın sonlarına doğru, ikinci kızı evde doğdu. O zaman, Marie ve Pierre, radyasyon ile ilgili hastalık geçmek başladı. Radyumun doku hasarı, araştırmacılar tarafından kabul edilmeye başlanmıştır var. Aynı zamanda, fikir uygulanmasında kullanılan dokuların radyumun kötü muamele etkisi ortaya çıkmaya başladı. Amerikalı mucit Alexander Graham Bell, tümöreradyum verilen kanser tedavisi için önerilen.

19 Nisan 1906, Pierre Curie, arabasının bir felç öldü. Marie, kocası ve 1908 yılında bir öğretmen Sorbonne'daki Sorbonne'daki olarak görev yapmış olan iki çocuk, Dul ilk kadın profesör oldu.

1911 Solvay konferansı sırasında Curie ve Poincare

Soruşturma rolüyle 1911 yılında radyum ve polonyumun keşfi ve Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü. Böylece iki Nobel Ödülleri tarihinde ilk kişi oldu. Onun çalışmaları, başka gerçekleştirdikten sonra radyoaktif element bir unsuru haline gelebilir gösterdi. Bu, yepyeni bir sayfaydı kimya alanında.

 Bu başarının yanı sıra kişisel saldırılara maruz kaldı. Fransız Bilimler Akademisi-erkek tüm üyelik şeyden önce bir oyla reddetti. Ardından, Paul Langevin ile arasında aşk ilişkisi olduğu söylentiler yayılmaya başladı. O Marie evli ve gazetelerde Pierre Curie'nin yakın arkadaşı Paul Langevin Langevin skandalı dedikodu yansıyan ve hatta Marie ikinci Nobel Ödülü almak için arka plana atıldı. Insanların önce Langevin bir düello gazetenin baş editörü söyledi. Editörün silahını çekmemesi gülünçleşen olay zaman anlayış, sorunu kapatmak için yardımcı oldu.

Marie Curie, Aralık 1911 yılında Nobel Ödülü almak için Stockholm gitti. Konuşma, eserleri ve hipotez, radyoaktivitenin atomun bir özelliği olduğunu ilan ettiğini belirterek, Pierre Curie yardım hafife. Fransa'ya geri dönen Marie Curie, çalkantılı geçen yılın etkisi ile depresyona girdi.

Ve Paris Marie Curie Üniversitesi, 1914 yılında ilk müdürü olarak atandı Radyum Enstitüsü kuruldu. Hayatı boyunca radyumun tıbbın önemine dikkat çekti. I. Dünya Savaşı sırasında kızı Irene ile, genç kadın, x-ray teknolojisi öğretti. Ayrıca radyoloji ekipmanları nasıl kullanılacağını gösterdi, fizik tedavi uzmanları, savaş bölgesi. Bu arada, yüksek dozda radyasyona radyokaktif maruz kaldı.
1920'li yıllarda, bilime katkısı devam etti. Varşova'daki Radyum Enstitüsü'nün kurulmasında önemli bir rol oynadı. Başkan Herber Hoover, ona 50.000 $ ödül verdi Varşova'da yeni bir laboratuvar radyum kurdu.
Fransa, 1934 yılında, Savoy kentinde kan kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Hastalık, aşırı dozda radyasyona maruz kalmaya bağlı. Bu sözde "bilim için ölen kadın." Denildi. Radyokaktivite işlerini, radyokativite birimi "curie" denir. Ayrıca o dönemde atomların hakkında pek çok şey bulduk. 20 Nisan 1995 taşındı ulusal anıt mezarı Panthéon Fransa'da Marie Curie 'mezar'. Bu nedenle, Marie Curie ilk kadın başarılarından dolayı bu onura layık olmak için. Zamanda bile bugün kitap aranabilir altında radyasyon, radyoaktif koruma maruz kalmış dizüstü bilgisayarlar tutulur.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email