Abdest ve Namazın Sağlığa Faydaları

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!





Abdest ve Namazın Sağlığa Faydaları  
 Bu yazımızda Abdest ve Namazın Sağlığa Faydaları'nı işleyeceğiz elbette burada sayılan sınırlı faydalar haricinde Abdest'in ve Namaz'ın insana sağladığı gerek fiziksel gerekse manevi olarak sayısız faydası vardır. Bizler bu konuyu buraya taşıyarak sizlerin istifadesine sunduk.
   Sizlerde burada belirtilenlerin dışında bildiklerinizi veya düşündülerinizi yorum kısmından pay laşarak ziyaretçilerimizi bilgilendirmiş olursunuz. blue25-MaviinciR
 Bu yazımızla beraber sizlere şu yazılarımızada bakmanızı tavsiye ediyoruz.

Abdest Duaları(Abdset Alma Resimli Anlatım)

AĞIZ TEMİZLİĞİ VE MİSVAK

ABDEST'İN SAĞLIĞA FAYDALARI 

Hiç tereddüt etmeden söyleyebiliriz ki; abdest almak kadar sağlığa yararlı bir formül bulmak mümkün değildir. 15 asırdır farkına varmadan bu nimetten faydalanıyoruz. Bir gün gelecek inanmayanlar bile bunu taklit edecek ne var ki; abdestin sağlığa katkılarını son 50 yılın biyolojik bilgilerinden öğrenebiliyoruz. Tespit edilen sayısız faydalarından bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

1- Günlük hayatımızda ellerimizin dokunmadığı yer, kapmadığı mikrop kalmıyor. Abdest alırken el, yüz ve ayakları yıkamak en güzel bir korumadır. Virüslerin parazit ve bakterilerin vücuda girişi böylece önlenebilir
. 2- Solunum sistemimizin giriş kapısı olan burnumuzu yıkamakla, toz ve mikrop yığınlarının vücuda girmeleri önlenmiş olmaktadır.
3- Yüzün yıkanması, cildi kuvvetlenir, baştaki ağrı ve yorgunluğu hafifletir. Damar ve sinirleri harekete geçirir
. Devamlı abdest alanların yüzünde yaşları ilerlese bile bir güzellik oluşur.
4- Gusl abdesti, gerekli hallerde, vücudun yeniden zindeliğini kazanmasını sağlar. Vücudu belli aralıklarla yıkamak koruyucu hekimlik yönünden çok önemlidir.

5- Günümüzde kızılötesi ışınlarla derinin dış fotoğrafları çekilmiş, statik elektrik tabakasının yoğunluğu tespit edilmiştir. Vücut sağlığı bu elektriksel denge ile yakından ilgilidir. Cildin elektrik yükü öfke halinde normalin 4 katına, guslü gerektiren hallerde 12 katına çıkmaktadır. Gusletmekle vücut yeniden normal elektrik yüküne dönmektedir
.
6- Abdest ve gusl abdesti damarlardaki sertleşmeyi ve daralmayı önler, lenf sistemini harekete geçirip bağışıklığı güçlendirir
.
7- Su bulunmadığı zaman toprakla yapılan teyemmüm de vücuttaki statik eletriği azaltmaktadır.

NAMAZIN SAĞLIĞA FAYDALARI

Müslüman, beş vakit namazı, Allah Teala emrettiği için kılar. Cenabı Hakkın her emrinde bir çok hikmetler vardır. Namaz kılarken yapılması emredilen her hareketin, hem bedene hem de ruha sağladığı faydalar vardır. Namazın sağlığımız üzerindeki faydalarından bazıları şunlardır:


• Namazda yapılan hareketler hafif olduğundan kalbi yormaz. Ve Günün değişik saatlerinde kılındığı için insanı devamlı zinde ve dinç tutar.

• Namaz sebebiyle başını günde defalarca yere koyan bir kimsenin beynine ritmik olarak kan fazla ulaşır. Bu yüzden beyin hücreleri yeterince beslendiğinden, Namaz kılanlarda hafıza ve şahsiyet bozukluklarına daha az rastlanır. Bu insanlar daha sağlıklı bir ömür geçirirler. Bu gün tıpta "demans senil" bunama hastalığına uğramazlar.

• Namaz kılanların gözleri, muntazam olarak eğilip doğrulmaktan dolayı, daha kuvvetli kan deveranına malik olur. Bu sebeple göz içi tansiyonunda artma olmaz ve gözün ön kısmındaki sıvını devamlı değişmesi temin edilmiş olur. Gözü "Katarakt" veya "Karasu" hastalığından korur.

• Namaz kılmaktaki izometrik hareketler, midedeki gıdaların karışmasına, safranın kolay akmasına ve dolayısıyla safra kesesinde birikinti yapmamasına, pankreastaki enzimlerin kolay boşalmasına yardımcı olacağı gibi, kabızlığın giderilmesinde de rolü büyüktür. Böbreğin ve idrar yollarının iyice çalkalanmasından, börekte taş oluşumunun önlenmesinde ve mesanenin boşalmasına da yardımcı olur.

• Beş vakitte kılınan namazdaki ritmik hareketler, günlük hayatta çalıştırılamayan adale ve eklemleri çalıştırarak artoz ve kireçlenme gibi eklem hastalıklarını ve adale tutulmalarını önler.

• Vücut sağlığı için temizlik muhakkak lazımdır. Abdest ve gusül, hem maddi hem de manevi bir temizliktir. İşte namaz temizliğin ta kendisidir. Zira hem bedeni hem de ruhi temizlik olmada namaz olmaz. Abdest ve gusül, bedeni temizliği sağlar. Namaz ibadeti insanı ruhen ve bedenen temizlemiş dinlendirmiş olur.

• Koruyucu hekimlikte belirli zamanlarda yapılan beden hareketleri çok mühimdir. Namaz vakitleri, kan dolaşımını tazelemek ve teneffüsü canlandırmak için en uygun vakitlerdir.

• Uykuyu tanzim eden en önemli unsur namazdır. Hata vücutta biriken statik elektriklenme, secde yapmakla topraklama yapmış olur yani statik elektrik boşalır. Böylece vücut tekrar zindeliğe kavuşur...


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email