Sınavlara Nasıl Hazırlanmak Gerekiyor.

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!


Sınavlara Hazırlık Aşaması
        Sınavlara Nasıl Hazırlanmak Gerekiyor.
Arkadaşlar bu yazımızda sınavlar konusunu ele alacağız, malum bilindiği üzere Can Türkiye’miz de sınavlar çok; ama inanın bunları başarmakta bir o kadar kolay bunu gerçekten bütün samimi duygularımla ve inanarak söylüyorum ben üniversite sınavlarına hazırlanırken bu gerçeği fark ettim nasıl diye sorduğunuzu duyar gibiyim.
Şöyle ifade etmek istiyorum;
İlk önce neyle karşı karşıya olduğunuzu bilin neyle muhatap olduğunuzu araştırın, sistemi çok iyi öğrenip kavrayın tavrınızı, planınızı buna göre belirleyin.
Sınavlara planlı ve düzenli olarak çalışmamız gerekiyor. Burada plandan kasıt her saate her saniyeye yazılan o klasik programlardan bahsetmiyorum. Tamam derslerinizi çalışacağınız saatler belli olsun ama öyle robot gibi şu saatte lavaboya gideceğim bu saatte top oynayacağım cinsinden değil ö güne ait bir istatistik yapıp o gün için gereken dersleri ve size uygun saati seçip programınızı buna göre belirlemeniz gerekiyor neticede insanın her günü aynı geçmiyor. Sizlere tavsiyem; her güne birer ders ve konu koyarak programınızı hazırlamanız inanın bu daha iyi ve size sıkıcı gelmeyecektir(Bunu yapabilmeniz için ilk günlerden sisteme oturtup aksatmadan yapmanız gerekiyor yoksa başaramaz aksine çok kötü yalpalarsınız.) ama mutlaka o gün bu konu ve ders bitmiş olsun.
Sizi sınav maratonundan uzaklaştıracak gereksiz şeylerden(Arkadaş ısrarı, TV. Bilgisayar gibi.) hiç acımadan sakının yoksa işin sonunun nereye varacağını biliyorsunuz söylemek istemiyorum. Bu en önemli etkendir kesinlikle uygulayınız.
Sınav süresince daima kendinizi zinde tutacak sizi motive edecek şeylerle uğraşın.
Rehber öğretmenlerinizle bol bol konuşun sohbet edin sınav kaygınızı giderecek şeyler, merek ettiğiniz soruları mutlaka sorun.
Ailenizin, arkadaşlarınızın duaları ve desteğinin sizin arkanızda olduğunu unutmayın ve bunu her an hatırlayın.
Ders çalışırken dikkatinizi dağıtacak şeylerden uzak durun mümkünse çalıştığınız yerden kaldırın.
Ders çalışmaya başlamadan önce dikkatinizi toplayıp öyle çalışmaya başlayın.
Derslerinizi zevkle ve iştahla dinleyin hiçbir dersi kaçırmayın.
Başaracağınıza inanın, azmedin unutmayın iş il önce kafada biter. Çalışmayıp kazanacağınıza inanıyorsanız çok iyi bir şey yapmış olmazsınız öyle yapanlar kahvehanelerde, sokaklarda dolaşıyor görüyorsunuz.
Bu yazacağımı başta yazacaktım ama yazıların genelde son tarafı dikkat çektiği ve bizim halkımızın da bunu yaptığını bilerek(Nedeni: Okuma alışkanlığımızın olmaması.).
Çok çalışıp  ve bunun yanında mutlaka Allah (C:C) ‘dan yardım isteyin  çünkü çalışırsanız karşılığını verecek olan tek varlık Allah’tır.  Bu işler ve hayatın her anında Allah’ın sizle beraber olduğunu unutmayın ve yaptığınız bütün şeyleri "Allah Rızası için yapın.
Hayatın kendi sininde bir sınav olduğunu da unutmayın.
Bu yazdıklarım denenmiş olup sonucu Allah’ın izniyle alınmıştır.
Yazılarımızın devamı gelecek…
  Yazan:www.maviincir.blogspot.com yöneticisi A.A
Yorumlarınızı bekliyoruz www.maviincir.blogspot.com

Not: Bu yazı www.maviincir.blogspot.com Yöneticisi olan  A.A tarafından yazılmış olup ilk kez burada yayınlanmaktadır alıntı yapılması halinde kaynak gösterilmesi zorunludur. Teşekkür ederiz.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email