İşte SBS 2013 Soru ve Cevapları (MEB)

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

İşte SBS 2013 Soru ve Cevapları (MEB) - www.maviincir.com

İşte SBS 2013 Soru ve Cevapları (MEB)

İşte SBS 2013 Soru ve Cevapları (MEB)

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen ve son kez gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sona erdi. İşte 2013 SBS Soru ve cevapları:

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sona erdi.
SBS, 839′ü yurt içi ve 10′u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle yapıldı.
Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye 100 soru için 120 dakika süre tanındı. 2 bin 284 engelli öğrencinin de katıldığı sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verildi.
Sınav esnasında kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında ikili/toplu kopya taraması yapılacak. Tarama sonucunda kopya tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilecek.
Öğrenciler ve veliler, saat 13.00′ten itibaren okullardan sınav kitapçıklarını alabilecek, ayrıca ”www.meb.gov.tr” adresinden de sorularla cevap anahtarına ulaşılabilecek.

2013 SBS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yerleştirme sonuçları 12 Temmuz’da ilan edilecek.
Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, ”http://www.meb.gov.tr” ile ”http://oges.meb.gov.tr” adreslerinde yayımlanacak.
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (PYBS) başvuran ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ayrı bir sınava girmeyecek. Bu öğrencilerin PYBS sonuçları,
SBS’ye göre hesaplanacak.

8. Sınıf A Kitapçığı

8. Sınıf B Kitapçığı

8. Sınıf Görme Engelliler

08 Haziran 2013 Cumartesi günü 1.127.211 öğrencinin başvurduğu 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS ); 839′u yurt içi, 10′u yurtdışı olmak üzere toplam 849 sınav merkezi ile 3.907 adet sınav binasında Türkiye saatiyle 10.00′da aynı anda başlatıldı.
Öğrencilere sınavda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler ve yabancı dil derslerinden olmak üzere toplam 100soru sorularak 120 dakika süre verildi.
Sınavda özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin engel durumlarına uygun hizmeti alabilmeleri için her türlü tedbir alınmıştır. Özel eğitime ihtiyacı olan 2284 öğrenci sınava girecek olup,bu sayı içerisinden 41 öğrencimiz de evde veya hastanede gözetmenler kontrolünde sınava alındı.
140 milli eğitim denetçisi, 184 kurum temsilcisi ile 3.907 sınav binasında mevcut 60.139 sınav salonunda 120.278salon görevlisi ile gerçekleştirilecek olan 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı,yurt içi ve yurtdışında, engelli öğrencilere verilecek ek süreyle birlikte Türkiye saatiyle saat 12:30′da sona erdi.
Sınav bitiminden sonra saat 13.00 itibariyle sorular ve cevap anahtarı www.meb.gov.tr adresinde yayınlandı.
Sınav sonuçları 12 Temmuz 2013 tarihinde www.meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr İnternet adreslerinde ilan edildi.

Günün Fırsatı

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email