2012-2013 Diyanet Vakfı Burs Başvuruları

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

maviincir.com
2012-2013 Diyanet Vakfı Burs Başvuruları.

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Yüksek Öğretim Öğrencilerine Ait Burs Müracaatları Başlamıştır.







Burs Başvuru Formu için tıklayınız. | Burs Başvuru Takip Programı için tıklayınız.


Diyanet Vakfı tarafından yapılan açıklamada öğrencilere Burs verileceği şeklinde resmi bir açıklama yapıldı, açıklamanın yanı sıra diyanet vakfı burs başvuru tarihleri ve burs başvuru şartları ile burs başvuru formunu resmi web adresinden duyurdu.
Diyanet vakfı burs programına nasıl başvuru yapacağınızı şimdi sizlere bu başlık altında anlatacağız değerli öğrenciler, diyanet in resmi web adresinden yapılan açıklamaya göre, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında, Yurt içinde bir yükseköğretim kurumlarında okuyan her aileden bir kişi olmak şartı ile, bir üst sınıfa başarısız dersi olmadan geçmiş öğrenciler ile bu yıl ilk defa eğitim ve öğretim hayatına başlayacak öğrencilerle, 100 üzerinden ençok puanı alan öğrencilerden başlamak şartı ile, 2012-2013 eğitim öğretim yılına mahsus 8 ay burs verileceği belirtildi.

Diyanet Bursu Başvuru şartları ve Tarihleri 2012-2013

Müracaatlar 08 Kasım 2012 tarihinde başlayacak olup, 10 Aralık 2012 tarihinde saat 17.00’da sona erecektir.
Diyanet Bursu sonuçları Aralık 2012 ayı içinde diyanet.org.tr adresinden açıklanacaktır.

Diyanet Burs Başvurusu Yapmak için Yapılması Gerekenler

Öncelikle Diyanet Burs başvurusu yapmak için BURAYA tıklayınız ve açıklan sayfada yazanları sonuna kadar eksiksiz olarak okuyunuz, daha sonra kılavuzu okudum ve bu uyarıları dikkate alıyorum işaretleyip devam butonuna basınız. Şimdi başvurunuzu eksiksiz bir şekilde yapabilirsiniz.
Soru ve bildirim yazı ve görüşlerinizi bekliyoruz.

::: RESMİ DUYURU :::

ÖNEMLİ UYARI: Öğrenciler aşağıdaki Burs Türlerinden kendilerine uygun olan sadece birisini belirledikten sonra Müracaatını elektronik ortamda gerçekleştirecektir. Bu sebeple, Başvurunuzu yapmadan önce kılavuzu dikkatlice okuduktan sonra “Elektronik Başvuru Formunu” doldurunuz.
1- GENEL BURS
Yurtiçinde (K.K.T.C dahil) yükseköğretim kurumlarında okuyan* ve bir üst sınıfa başarısız dersi olmadan geçenler ile bu sene ilk defa eğitime başlayacak öğrencilerden, Vakfımıza müracaat eden ve aşağıda belirtilen puanlama kriterlerine göre 100 üzerinden en yüksek puan alan öğrenciden başlamak suretiyle yapılacak puanlama sıralamasına göre belirlenecek her bir aileden bir öğrenci olmak üzere 2012 - 2013 öğretim yılına mahsus 8 ay süreyle Genel Burs verilecektir.
  • Şehit Çocuğu, Yetim veya Öksüz Öğrenciler
  • Gazi Çocuğu olan öğrenciler
  • Ailesinin ikamet etmiş olduğu İl dışında okuyan öğrenciler
  • Üniversitede kendisinden başka okuyan kardeşi olan öğrenciler
  • % 40 ve Üzeri Engelli Öğrenciler
  • Annesi/Babası Diyanet İşleri Başkanlığı veya Türkiye Diyanet Vakfı Personeli Olan Öğrenciler
  • İHL Mezunu olup, İlahiyat Fakültesi dışında herhangi bir Yükseköğretimde okuyan Öğrenciler
  • Hafız Öğrenciler
  • İHL Mezunu olup, İlahiyat Fakültesinde okuyan Öğrenciler
* Açık öğretim fakültesinin örgün öğretim bölümleri dışında kalanlar, yabancı uyruklu öğrenciler, Askeri/Polis okulları, Master/Doktora ile Uzaktan eğitim programındaki öğrenciler hariç.
2- ÖZEL DESTEK BAŞARI BURSU
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakfımızın faaliyetlerine öğrencilik süresince ve mezun olduktan sonra da gönüllü olarak yardımcı olmaları maksadıyla (gerektiğinde bu öğrencilerden uygun görülenler mezun olduktan sonra Vakfımız bünyesinde de istihdam edilebileceklerdir.)
İmam-Hatip Lisesi Mezunu veya Hafız olan öğrencilerden seçilmek kaydıyla, Hukuk, Tıp, Mühendislik (Vakfımızca uygun görülecek Bölümlerden), Mimarlık ve İlahiyat Fakültelerinde öğrenim gören ve üniversiteye ilk defa 2012 yılında kayıt yaptıran öğrenciler içerisinden müracaat edenlerin ÖSYM yerleşme puan sıralamasına göre belirlenecek öğrencilere* (bir üst sınıfa dönem sonu not ortalaması 4 üzerinden 3 - 5 üzerinden 4 - 100 üzerinden 80 ve üzeri puanla geçmek şartıyla) normal öğrenim süresince 8 ay süreyle Özel Destek Başarı Bursu verilecektir.

* Bu öğrencilere özgü Vakfımız ve Şubelerimizce düzenlenecek her türlü faaliyet ve programlara katılmak zorunluluğu bulunmaktadır.
3- LİSANSÜSTÜ - AKADEMİK BURSU
Akademik seviyede eleman yetiştirilmesi maksadıyla,
İmam-Hatip Lisesi Mezunu veya Hafız olup yurtiçinde herhangi bir İlahiyat Fakültesinde Yükseklisans - Master veya Doktora öğrenimlerine ilk defa 2012 yılında kayıt yaptıran ve SGK Kapsamında herhangi bir işte çalışmayan (Din Görevlileri hariç) öğrencilerden;
- Akademik ve Lisansüstü Eğitim (ALES) sınavı başarı puan sıralamasına göre belirlenecek Yükseklisans-Master öğrencilerine burs verilecektir.

(Bu öğrencilerin her kayıt yenileme döneminde öğrenimlerinin devam ettiğini ve SGK Kapsamında herhangi bir işte çalışmadıklarını belgelemeleri gerekmekte olup, bu öğrencilere normal öğrenim sürelerince uzatma olmaksızın toplam 2 yıl üzerinden her yıl 9 ay süreyle ödeme yapılır.)
- YÖK’ün eşdeğer kabul ettiği İngilizce Yeterlilik Belgesindeki (ÜDS/KPDS gibi) puan sıralamasına göre belirlenecek Doktora öğrencilerine burs verilecektir.

(Bu öğrencilerin her kayıt yenileme döneminde öğrenimlerinin devam ettiğini ve SGK Kapsamında herhangi bir işte çalışmadıklarını belgelemeleri gerekmekte olup, bu öğrencilere normal öğrenim sürelerince uzatma olmaksızın toplam 4 yıl üzerinden her yıl 12 ay süreyle ödeme yapılır)
GENEL BİLGİLER :
a- Müracaatlar 08 Kasım 2012 tarihinde başlayacak olup, 10 Aralık 2012 tarihinde saat 17.00’da sona erecektir.
b- Müracaatların değerlendirilmesi elektronik ortamda doldurulan formdaki bilgilere göre yapılacağından müracaatların hatasız, eksiksiz, kılavuz’a uygun doldurulması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili sorumluluk öğrenciye ait olacaktır. Aksi halde herhangi bir düzeltme yapılamayacağından konu ile ilgili yazılı ve sözlü talepler dikkate alınmayacaktır.
c- Belirlenen süre içerisinde herhangi bir sebeple elektronik ortamda müracaat yapamayan öğrencilerin yazılı talepleri dikkate alınmayacaktır.
d- Başvuru kılavuzunda açıklanan şartları taşımadığı hâlde müracaat eden öğrencinin isminin aday burs listesinde ilan edilmiş olması öğrenciye kesin burs alma hakkı vermez.
e- Her bir öğrencinin sadece bir defa müracaat hakkı bulunduğundan, aday öğrenciye ait Kimlik bilgileri mutlaka nüfus cüzdanına uygun olması, ayrıca T.C. Kimlik numarasının mutlaka doğru olarak yazılması gerekmektedir.
f- Yapılan değerlendirme sonucunda aday burs kazanan öğrencilerden müracaatlarındaki beyanlara istinaden istenecek belgeler ile elektronik ortamda yapılan müracaatların karşılaştırılması sonucunda aksi bir durumu tespit edilenlerin müracaatları iptal edilecektir.
g- Bursiyerler ile ilgili ihtiyaç duyulması halinde bilgilendirme ve yazışmalar e-mail adresinden yapılacağından, müracaat formundaki mail kısmını mutlaka doldurmanız gerekmektedir.
h- Müracaat ettikten sonra müracaat tarihleri arasında başvuru güncellemesi yapabilirsiniz.
ı- Hesap numaraları öğrencilerin kendi adlarına olması gerekmektedir. (Velisi veya başkası adına açılan hesap numarası olmayacaktır.)
(Visa veya başka bankalara ait hiçbir hesap numarası yazılmayacaktır. Yazılması halinde burs hakkı kazanılsa dahi ödeme yapılamayacaktır.)
SONUÇLAR: Değerlendirme sonuçları Aralık 2012 ayı içerisinde www.diyanetvakfi.org.tr adresinde ilân edilecektir.


Diyanet Vakfı Bursu İle Alakalı Olan Diğer Yazılarımız.

2011-2012 Diyanet Vakfı Bursu Başvurusu


2011-2012 Diyanet Vakfı Bursu Sonuçları Açıklandı

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email