Diyanet İşleri Başkanlığı Murakıplık Sınavı

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

Diyanet İşleri Başkanlığı Murakıplık Sınavı

Diyanet İşleri Başkanlığı Murakıplık Sınavı


Diyanet İşleri Başkanlığı Murakıplık Sınavı

SINAVIN ADI
Diyanet İşleri Başkanlığı Murakıplık Sınavı

SINAV ÜCRETİ
Sınava girecek aday, 19 Ekim- 05 Kasım 2012 tarihleri arasında sınav ücreti olarak 40 (kırk) TL KDV dâhil, YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile yatıracaktır.
Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda, sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu/ödendi makbuzu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar MEB’in resmî internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumunu öğrenebilir.

SINAV BAŞVURUSU
Aday, sınav ücretini belirtilen bankalardan birine yatırdıktan sonra sınav başvurusunu 19 Ekim-05 Kasım 2012 tarihlerinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yapacaktır.

SINAV YERİ
Diyanet İşleri Başkanlığı Murakıplık Sınavı Ankara’ da yapılacaktır.

SINAV tarihi, günü ve saati
Sınav, 25 Kasım 2012 tarihinde, Pazar günü, Saat: 10.00′da yapılacaktır.

SINAV UYGULAMASI
❖ Sınavda 50 soruluk çoktan seçmeli(dört seçenekli) A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.
❖ Sınav 60 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.
❖ Aday, “Sınav Giriş Belgesi”ni, 16 Kasım 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alabilecektir.
❖ Aday, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava girecektir.
❖ Sınav giriş belgesi ile özel kimlik belgesi yanında bulunmayan aday ve yanında cep telefonu bulunan aday kesinlikle sınava alınmayacaktır.
❖ Sınav soru ve cevap anahtarı 26 Kasım 2012 tarihinde http:// www. meb.gov.tr ve http ://www.diyanet.govtr internet adresinde yayımlanacaktır.
❖ Aday sınav sonuç bilgisi 12 Aralık 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.
❖ Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAVA KATILACAK OZURLU ADAYLAR SINAV UYGULAMASI
Sınava başvuranlardan sınav öncesinde ve sınav anında YEGİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar, “sağlık kurulu raporunun”, “özürlü kimlik kartının” kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu “nüfus cüzdanı örneğinden” herhangi birini bir nüsha halinde en geç 05 Kasım 2012 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığında olacak şekilde ulaştıracaklardır.
Bu tarihten sonra ulaşan konu ile ilgili başvuru ve belgeler ne sebeple olursa olsun (postada ve ka rgoda gecikmeler vb.) dikkate alınmayacaktır.

SINAV KONULARI
Murakıplık Sınavında sınav soru kitapçığında yer alacak 50 soru Diyanet İşleri Başkanlığı’ nca hazırlanacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Değerlendirme grubu aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

GRUP NUGRUP ADI
1Murakıp
❖ Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.
❖ Sınava giren aday iç in [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayıs ı) x 100] fo rmülü kullanılarak
başarı puanı hesaplanacaktır.
❖ Sına vda yer alan her soru eşit puan a ğırlığına sahip olacaktır.
❖ Değerle ndirme 100 puan üzerinden yap ılacak, doğru cevap lar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.
❖ Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerle ndirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
❖ Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU
❖ Milli Eğitim Bakanlığı için : “Alo 147″
❖ Diyanet İşleri Başkanlığı için: (0312) 295 70 00
❖ Murakıplık sınavı ile ilgili duyuru ve ilanlar; Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın http ://www. meb.gov.tr ve http ://www.diyanet. gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

SINAV İTİRAZLARI
❖ Adaylar, sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.meb. gov.tr ve http://www.diyanet.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) işgünü içerisinde, sınav sonucuna ilişkin itirazlarını ise sonucun adaya duyurulmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapacaklardır.
❖ Adayların, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin YEĞİTEK’e yapacakları itiraz başvurularını, YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapmaları gerekmektedir.
❖ Yapılan bu itirazları DİB değerlendirerek, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yönelik olanları sonuçlandırmak üzere YEĞİTEK’e gönderecektir. YEĞİTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırarak DİB’e bildirecektir.
❖ Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ve faksla yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
❖ “Murakıplık Sınavı” ile ilgili konulara ait 50 sorunun tamamına ilişkin itirazları DİB inceleyip sonuçlandıracaktır. Sınav sonuçlarına, sınav uygulamasına ve sınav sorularına ait itirazların sonuçları adaylara DİB tarafından bildirilecektir.
❖ Başvurusu /sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, aday/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email