MEB'den KPSS alan bazında sıra öğrenme formu

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

MEB'den KPSS alan bazında sıra öğrenme formu
MEB'den KPSS alan bazında sıra öğrenme formu 
MEB'den KPSS alan bazında sıra öğrenme formu

KPSS Lisans sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında en çok merak edilen konu öğretmenlik atamalarına dair bilgilerdi. Bugün itibariyle hala kontenjanlar ve başvurulara dair bir açıklama yapılmamıştır. Ancak Bakanlık atamalara esas sıra öğrenme formunu hazırlayıp, yayına koydu.


Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen adayları için 2012 KPSS Alan Bazında Sıra Öğrenme Formu hazırladı.

2012 KPSS Alan Bazında Sıra Öğrenme Formu için tıklayınız.

ALAN BAZINDA SIRA ÖĞRENME FORMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

ÖSYM’ den alınan verilere dayalı olarak, alanlar bazında potansiyel öğretmen adaylarını tespit etmek amacıyla Bakanlığımızca hazırlanan “201..-201.. KPSS’ ye Göre Alan Bazı..da Sıra Öğrenme Formu”, adaylarının bilgisine, öğretmenlik ilk atama başvurularında durumlarını değerlendirebilmeleri için sunulmuştur.
İnternet sitemizde yayımlanan “Alan Bazında Sıra Öğrenme Formu”, ÖSYM tarafından yeni bir sınav sonucu açıklanıncaya kadar güncellenmeyecektir. Bu süreç içerisinde Bakanlığımızca yeni öğretmen atama başvurusu kabul edilmesi durumunda, adaylar önceki atama sonuçları ve yayımda kalacak form ışığında durumlarını kendileri değerlendireceklerdir.
“2011.-2012 KPSS’ ye Göre Alan Bazında Sıra Öğrenme Formu” nun nasıl hazırlandığına, sıralamayı oluşturan değişkenler ile bu değişkenlerin sıralamayı nasıl etkileyebileceğine ilişkin detaylar form ekranındaki açıklamalarda yer almaktadır. Bu nedenle konuya ilişkin sitede mevcut olan bilgiler hakkında Bakanlığımıza yapılacak başvurular (telefon, e-posta vb.) tekrar sitemizde yayımda kalacak olan form ekranına yönlendirilecektir. Öğretmen adayları bu açıklamalar ışığında verileri dikkatlice inceleyerek durumlarını değerlendirmelidirler. Sıralama oluşturulurken;
. 2011 ve 2012 yıllarında KPSS'ye giren adayların sadece KPSSP10 puan türü esas alınmıştır.
. Söz konusu yıllarda 1 den fazla KPSSP10 türünde puana sahip adayların sadece yüksek olan puanları sıralamaya alınmıştır.
. Önceki atama dönemlerinde Bakanlığımıza kadrolu olarak ataması gerçekleştirilen adayların almış oldukları puanlar sıralamaya alınmamıştır.
Adayların sağlıklı bir başvuru süreci geçirmelerine yardımcı olmak üzere yapılan bu çalışma, adaylar tarafından doğru anlaşılmalı ve yayımlanan sıralamanın, öğretmenlik başvuruları sonucu oluşacak gerçek atama sıralamasıyla tam olarak örtüşmeyeceği bilinmelidir. Zira yapılan sıralama atama sıralaması olmayıp, bu anlamda herhangi bir kesin sonuç içermemektedir. Bu nedenle her iki sıralama arasında farklılığı oluşturacak değişkenlere, iki sayfalık bu açıklamada değinilme gereği hissedilmiştir.
. Sıralama Bilgi Formu, ÖSYM’ nin düzenlemekte olduğu KPSS Başvuru Formunda seçilen, "Mezun Olunan / Olunacak Lisans Programları" doğrultusunda hazırlanmaktadır. ÖSYM’ ye yapılan başvurularda beyan edilen bilgilerin doğruluğu, adayların sorumluğuna bırakılmaktadır. Beyan edilen bu bilgiler Bakanlığımızca alan bazında taban puan belirleme çalışması ile birlikte “Alan Bazında Sıra Öğrenme Formu” nun hazırlanmasında kullanılmaktadır. Ancak KPSS’ ye başvuran adaylar arasında mezuniyet bilgisi için ayrılan alanı hatalı seçen oldukça fazla aday bulunmaktadır. Bu adayların Sıralama Formunda yer aldıkları alan ve sıraları ile öğretmenlik için başvuruda bulunduğu alan ve sıralarının farklı olacağı dolayısıyla her iki alandaki diğer adayların sıralarını da etkileyeceği açıktır. Benzer durum birden fazla lisans öğrenimi tamamlayan adaylar ile çift alan diploması ile mezun olan adaylarda da yaşanmaktadır. Mezun oldukları farklı lisans bölümleri nedeniyle farklı öğretmenlik alanlarına başvuru hakkı bulunan bu adaylar, KPSS başvurusunda tek lisans bilgisi beyan edebilmektedirler. Bu adaylardan birçoğu, Bakanlığımızca KPSS sonuçlarına göre ilan edilen alanlar bazında taban puan, kontenjan sayıları ve internet sitemizde yayımlanan “Alan Bazında Sıra Öğrenme Formu” ışığında durumlarını değerlendirdikten sonra KPSS beyan ettiği mezuniyet bilgisinden farklı bir alanda öğretmenlik için başvuruda bulunabilmektedirler. Bu adaylarda her iki alandaki diğer adayların gerçek atama sıralarını etkileyeceklerdir.
. Geçerlilik süresi devam eden (2011-2012) yıllarda KPSSP10 türünde puana sahip tüm adaylar sıralamada yer almaktadır. Ancak ÖSYM’ ye yaptıkları itirazların incelemesi sonucu puanları düzeltilen adayların, ÖSYM’ce düzenlenen yeni “Sınav Sonuç Belgesi” doğrultusunda atama işlemlerinde kullanılmak üzere Bakanlığımız kayıtlarında gerekli puan güncellemeleri yapılmaktadır. Bu durum düzeltme yapılan iki puan aralığındaki diğer adayların gerçek atama sıralamasındaki yerlerini değiştirecektir.
. “Alan Bazında Sıra Öğrenme Formu” nda, Bakanlığımız kadrolarına öğretmen unvanıyla atanıp göreve başlamayan veya görevlerinden ayrılarak gerekli yasal bekleme süresi dolmamış adaylar yer almamaktadır. Ancak yıl içerisinde yeni bir öğretmenlik ataması söz konusu olduğunda, yayımda bulunan sıralamada yer almayan fakat yasal bekleme süresini dolduran adaylar, tekrar başvuru hakkına sahip olabilmektedir. Bu şekilde değerlendirmeye tekrar giren adaylar, kendilerinden daha az puana sahip adayların atama sıralamasını etkileyeceklerdir.
. “Alan Bazında Sıra Öğrenme Formu” nda yer alan adaylar arasında, son sınıf öğrencisi olup çeşitli nedenlerle mezun olamayan adaylar ile sınav sonucu geçersiz sayılmasına rağmen öğrenimlerinin ara sınıfında öğrenci iken sınava giren adaylarda bulunmaktadır. Bunlara ek olarak eğitim fakültesi dışındaki bölümlerden mezun olup pedagojik formasyon belgesine sahip olmayan adaylarda sıralamada mevcuttur. Gerçek durumları ÖSYM den alınan sınav sonuç bilgisinde yer almadığı için Bakanlığımızca önceden tespit edilemeyen bu adaylar da gerçek atama sıralamasını etkileyeceklerdir.
. Kamuoyunda, atama işlemi sonrasında yayımlanan minimum puan üzerinde halen atama bekleyen potansiyel aday kalmayacağı kanaatinin oluştuğu Bakanlığımıza yapılan başvurulardan anlaşılmaktadır. Sanılanın aksine öğretmenlik için girdiği KPSS sonucu geçerli olmasına rağmen çeşitli nedenlerle mezun olamayan adaylar, öğretmenliğe atanmak için yeterli puana sahip olduğu hâlde tercih dışı atanmak istemeyen adaylar ve kişisel sebepler nedeniyle öğretmenlik atamalarına başvurmayan adaylar mevcuttur. Girdikleri sınavın geçerlilik süresi boyunca yapılacak öğretmen atamalarına, başvuru hakları bulunan bu adaylar, önceki atama dönemi minimum puanın üzerinde puana sahip ve hâlen Bakanlığımıza başvuru potansiyeli bulunan aday sayısını artıracaktır.
İlgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulur.



Günün Fırsatı

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email