MEB, 5 Konuda Atama Takvimini Açıkladı

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

MEB, 5 konuda atama takvimini açıkladı
MEB, 5 konuda atama takvimini açıkladı.
MEB, 5 konuda atama takvimini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı 40.000 kadrolu öğretmen ataması takvimi, öğretmenlerin Alan Değişikliği takvimi ve Anadolu Liseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı takvimini açıkladı. Yapılan açıklamada ayrıca; Eş durumu atamalarında dilekçe başvuruları ve özür durumuna bağlı yer değiştirmeler kapsamında ataması yapılamayanların durumuna değinildi.



BASIN AÇIKLAMASI

1- Bakanlığımızabağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere "ilkatama" yoluyla 40.000 kadrolu öğretmen ataması yapılacaktır. Buna ilişkin2012-2 Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Kılavuzu, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr adresinden kamuoyuna duyurulacaktır. Başvurular, 03-09 Eylül 2012 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak olup, atamalar10.09.2012 tarihinde bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Atananöğretmenler, 11.09.2012 tarihinden itibaren göreve başlayacaklardır.

Adaylar, tebligatı takibenBakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce 12 - 16 Eylül2012 tarihleri arasında uyum eğitimine alınacaklardır.

2- Mezuniyetleri itibarıyla, Sınıf Öğretmenliğialanından başka alanlara geçmek isteyenler başta olmak üzere il genelindeihtiyaç duyulan alanlara alan değişikliği yapılacaktır. Buna ilişkin 2012 YılıAlan Değişikliği Kılavuzu, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tradresinde kamuoyuna duyurulacaktır. Başvurular, 10-13 Eylül 2012 tarihleriarasında alınacak olup, atamalar 14 Eylül 2012 tarihinde yapılacaktır.Atananlar, yeni görevlerine 17/09/2012 tarihinden itibaren başlayacaklardır.

3- 10 Mart 2012 tarihinde yapılan Fen Liseleri, SosyalBilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki AnadoluLiseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı'nda başarılı olanlarınatamaları, önümüzdeki aylarda yapılacak olan eğitim kurumlarının normgüncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecektir. Buna ilişkin Kılavuz,Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr adresinde kamuoyuna duyurulacaktır.

4- Eş durumu atamalarında, eşlerden herhangi birininataması norm açığı bulunmaması nedeniyle yapılamamış ise, atanan eşin ilişik kesmemişolması kaydıyla bir dilekçe ile başvurması ve il millî eğitim müdürlüğünceBakanlığa bildirilmesi durumunda iptal işlemi gerçekleştirilecektir.

5- Zorunlu yer değiştirmeye tabi olan kamupersonelinin öğretmen olan eşlerinin, 2012 yılı yaz dönemi özür durumuna bağlıyer değiştirmeler kapsamında ataması yapılamayanların durumu Bakanlığımızcadeğerlendirilmekte olup, konuya ilişkin çalışmalar kamuoyu ile ayrıcapaylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla
İlişkiler Müşavirliği

Yorumlarınızı bekliyoruz!

Günün Fırsatı

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email