Londra 2012 Okçuluk Google Özel Logo

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!


Londra 2012'de ilk dünya rekoru okçulukta.
    
 Londra 2012′de ilk dünya rekoru okçulukta geldi. Google da olimpiyatların ilk gününde gelen rekoru unutmadı ve yanda gördüğünüz logoyu hazırladı.


    Londra 2012'de ilk dünya rekoru okçulukta geldi. Koreli Im Dong-Hyun 72 okta 699 puan alırken Güney Kore de rekor kırdı.


    LONDRA - İHA - Daha önce dört Dünya Şampiyonluğu bulunan 26 yaşındaki sporcu, son iki Olimpiyat'ta altın alan takımın bir üyesiydi. Im Dong-Hyun görme yeteneğini 10'da 9 oranında kaybetmişti. Erkekler bireysel yarışta Im Dong-Hyun 72 okta 699 puan alarak dünya rekorunu kırdı. Ayrıca Im Dong-Hyun'ın da içinde bulunduğu Güney Kore, takım sıralama turunda 216 okta 2087 puan alarak dünya rekorunun sahibi oldu.
Londra 2012'de erkekler ve kadınlarda takım yarışlarında madalyalar yarın sahibi bulacak. Erkekler ve kadınlarda bireysel madalyalar ise perşembe ve cuma günü dağıtılacak.

   Londra’da müsabakalar başladı. 2012 Londra okçuluk karşılaşmaları trt ekranlarına olacak. Okçuluk çok    güzel bir spor. Bizim eski sporlarımızdan aslında. Londra okçuluk yarışmalarında özellikle gözünden rahatsız olan koreli sporcu dikkat çekiyor. Onu herkes merakla izliyor.
Okçuluk. Kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan spor dalı. Okçuluk ilk kez 1904 Yaz Olimpiyatları’nda olimpik programa alınmış, 1972′den beri aralıksız olarak programlarda yer almaktadır. Bu branşta ilk dönemlerde Fransa, Belçika ve Büyük Britanya söz sahibiyken, daha sonraki dönemlerde ABD, Rusya, İskandinav ülkeleri, İtalya ve Kore bu ülkeleri izlemiştir. 1931′de kurulan ve halen 140 ülkenin üye olduğu Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA – Fédération Internationale de Tir a l’Arc) okçuluk dalında en büyük otoritedir.
Yaylar(yaygın kullanılan türleri için bkz: Olimpik yay,Makaralı yay), fiber, ahşap, karbon veya çelikten imal edilir. Yayın esnek maddesi solar kauçuktan yapılır. Buna mirsin adı verilir. Bilinen ilk kompozit (çok parçalı) katı yay Hunlar tarafından yapılmıştır. Oklar ise fiber, karbon, alüminyum tahta veya çelikten olabilir. Oklar kompozit olarak birkaç malzemenin birlikte kullanılması ile de yapılabilir. Okun arkasında oku yönlendiren 3 tane tüy bulunur. Oklar 60 ila 71 cm uzunluğunda, ağırlıkları ise 20 ila 28 gram arasında olmalıdır. Hedef, çember çizgilerle beş renge boyanır. Bu renkler merkezden dışa doğru sırasıyla sarı, kırmızı, mavi, siyah ve beyazdır. Her renk şerit de ikiye ayrılır. Böylece hedef içten dışa doğru 10′dan 1′e inen sayılarla numaralanır. 122 cm çapındaki hedef 90, 70, 60 metre atışlarında, 80 cm çapındaki hedef ise 50 ve 30 metre atışlarında kullanılır. Salon yarışlarında; 25 metre uzaklıktaki hedefin çapı 60 cm, 18 metre uzaklıktaki hedefin çapı ise 40 cm olmalıdır.
   Her ok hedefte vurduğu yere göre puan alır. Bir ok halkaları ayıran çizginin tam üzerine saplanmışsa daha yüksek olan puanı alır. Uluslararası yarışmalarda erkekler iki turda 144′er ok atarlar. Her turda okçu 90, 70, 50 ve 30 metreden hedefe üçer düzine ok atar. Bayanlarda 4 ayrı mesafeden 3′er metredir. Okçular her seferinde sayılarını okumadan önce 6 atış yaparlar. 50 ve 30 metreden daha küçük hedefe yaptıkları atışlarda ise 3 atışta bir sayı okunur. Bir yarışmada her sporcu toplam 288 atış yapar.Hedefin çapı ok atış uzaklığına göre belirlenmiştir. Yarışmanın birincisi toplam puana göre belirlenir. Kol ve sırt kaslarını , göz koordinasyonunu geliştiren bir spordur.
Daha önce dört Dünya Şampiyonluğu bulunan 26 yaşındaki sporcu, son iki Olimpiyat’ta altın alan takımın bir üyesiydi. Im Dong-Hyun görme yeteneğini 10′da 9 oranında kaybetmişti.
Erkekler bireysel yarışta Im Dong-Hyun 72 okta 699 puan alarak dünya rekorunu kırdı.
London 2012 archery
Im Dong-Hyun’ın da içinde bulunduğu Güney Kore, takım sıralama turunda 216 okta 2087 puan alarak dünya rekoru kırdı.
Okçulukta, erkeklerde takım finali 28 Temmuz, bireysel finali ise 3 Ağustos’ta yapılacak.


Günün Fırsatı

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email