2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS): Görme ve İşitme Özürlü Adayların 2012-ÖMSS Kılavuzuna Erişimi (22.02.2012)



BASIN DUYURUSU
 (22 Şubat 2012)
2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS):Görme ve İşitme Özürlü Adayların 2012-ÖMSS Kılavuzuna Erişimi
29 Nisan 2012 tarihinde Merkezimiz tarafından yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Kılavuzunun, görme ve işitme özürlü ÖMSS adayları için sesli ve görüntülü olarak hazırlanması tamamlanmıştır.

Kılavuz, uzman kişiler tarafından, görme özürlü adaylar için sesli ve işitme özürlü adaylar için işaret dilinde video görüntüsü olarak hazırlanmıştır. 

Görme ve işitme özürlü adaylar için hazırlanan 2012-ÖMSSKılavuzları, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır. Kılavuzların video görüntülerine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir.

Sınava ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2012-ÖMSS Kılavuzunda yer almaktadır.  ÖMSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Tüm adaylarımıza başarılar dileriz.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

Günün Fırsatı

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Her durumu anladık da bir şu Aile ve sosyal politikalar bakanlığından görevli kişilere nasıl eğitim verildiğini anlamadık. Eğer eğitim verildi ise görevli kişinin özürlü vatandaşı hangi kategoride alacağını özürlülük raporundan bilmesi gerekmiyor mu? Mesela bir özürlü birey hem beyin cerrahı hem ortopediden rapor almışsa bu kişi ortopedi yani genel özürlü mü yazılması gerekiyor. Yoksa beyin cerrahisinin yazdığı bilgilere de mi bakması gerekiyor. Tabiki bu görevliler kendi öğrendiklerinin ( daha doğrusu öğrenemediklerini) çok şey sandıkları için kendi bildiklerini yapıyorlar. Ama bu sorunun o kişinin geleceği ile ilgili olduğunu ve kendisinin vebal altında kalacağını tahmin bile etmiyorlar. Ama Allahü teala gerekli cevabı verir bu dünyada veya ahirette. Tabi buraya görevli olarak atayanlarında burada suçu olduğu açıktır. Artık ne yapılır bilmiyoruz. Allah hepimizin hakkında hayırlar ihsan etsin.

Bu Yorumdan |Alıntı Yap|
Adsız dedi ki...

Bu ÖMSS sınavında Matematik 15 soru diyor ama hangi konuları kapsayacak yani bütün soru sorulan derslerden hangi konulardan sorumluyuz bilemediğimiz için bu sınavlarda biraz daha açıklayıcı ve Halk Eğitim Merkezlerindeki öğretmenlere bu konularla ilgili en azından kitap verilse idi. Daha iyi olurdu diye düşünüyoruz. İnşaAllah değerlendirilir diğer senelerde girecek arkadaşlara daha düzenli sınavlar ve kurslar açılarak Halk Eğitim tarafından hocalar belirlenir ve o hocalara tam düzenli olarak kitaplar verilerek ders işlenirse daha iyi olur düşüncesindeyiz.

Bu Yorumdan |Alıntı Yap|
Adsız dedi ki...

Bu ÖMSS sınavında Matematik 15 soru diyor ama hangi konuları kapsayacak yani bütün soru sorulan derslerden hangi konulardan sorumluyuz bilemediğimiz için bu sınavlarda biraz daha açıklayıcı ve Halk Eğitim Merkezlerindeki öğretmenlere bu konularla ilgili en azından kitap verilse idi. Daha iyi olurdu diye düşünüyoruz. İnşaAllah değerlendirilir diğer senelerde girecek arkadaşlara daha düzenli sınavlar ve kurslar açılarak Halk Eğitim tarafıından hocalar belirlenir ve o hocalara tam düzenli olarak kitaplar verilerek ders işlenirse daha iyi olur düşüncesindeyiz.

Bu Yorumdan |Alıntı Yap|
Unknown dedi ki...

@Adsız
Sayın ziyaretçimiz aradığınız bilgilerin bunlar olması gerekiyor:

ÖMSS Özürlü Memur Seçme Sınavı İçeriği test içerikleri,

1. KPSS'ye paralel olarak, orta öğretim, önlisans ve lisans sınavlarının içerikleriyle aynı olacak.

2. Testler bu kapsamda 60 soruluk genel yetenek ve genel kültür kısımlarından oluşacak.

3. ÖMSS hazırlık kurslarında verilecek eğitimin içeriği de sınav içeriğindeki Türkçe, matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye coğrafyası, temel yurttaşlık bilgisi, genel kültür ve genel yetenek konularından oluşacak.

4. Sınav dört grupta; genel özürlüler (ortopedik, süreğen, ruhsal ve duygusal, dil ve konuşma bozukluğu olan özürlüler gibi), görme özürlüler, işitme özürlüler ve zihinsel özürlüler kategorilerinde gerçekleştirileceği için sınava yönelik kurslar da buna göre düzenlenecek.

5. Hazırlık kurslarına, lise ve dengi okul mezunu, ön lisans mezunu ve lisans mezunu olanlar başvurabilecek.

6. Eğitimler sonucunda kursiyerlere ÖMSS'ye yönelik yeterliliklerin kazandırılması ve kursiyerlerin başarı oranının arttırılması hedefleniyor.

7. Program süresi 216 ile 360 saat arasında olacak.

8. Ücretsiz yapılacak kurslar için il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerine başvurular başladı.

9. ÖMSS 29 Nisan 2012'de yapılacak

10. ÖMSS sonuçları Mayıs ya da Haziran ayında açıklanacak ve ilk atamalar haziran ayında yapılacak. 29 Bin Engelli personelin ataması bir kerede değil, zamana yayılarak 2 yıl içinde gerçekleştirilecek.

ayrıca:

Halk eğitim merkezlerine gönderilen eğitim kitapçıkları
Program Onayı : http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/10022012.pdf
Orta Öğretim : http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogr...isim/OMSS1.pdf
Ön Lisans : http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogr...isim/OMSS2.pdf
Lisans : http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogr...isim/OMSS3.pdf

yorumunuz için teşekkür eder,sorularınız varsa bekleriz. iyi günler.

Bu Yorumdan |Alıntı Yap|

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email