Kriz, iftar menülerini de vurdu

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı İsmail Sezer, restoran ve lokantalarda toplu iftar rezervasyonlarının geçen yıla göre yüzde 80 azaldığını, bunda ekonomik krizin etkili olduğunu söyledi.

ABD'de başlayan ekonomik krizin dünyadaki tüm ülkeler gibi Türkiye'yi de etkilediğini, krizin etkilerinin Ramazan ayında da açık şekilde görüldüğünü belirtti.

Ramazan ayındaki en önemli esnaf hareketliğinin lokantalarda yaşandığını, oruç tutan vaya tutmayan kişilerin Ramazan boyunca evde yemek yerine, birkaç gün de olsa aileleriyle birlikte dışarıya çıkmak istediklerini belirtti.

Lokantalar için Ramazan ayında iftar yemeklerinin önemli olduğunu, toplu iftar yemekleri rezervasyonlarının, Ramazan ayının nasıl geçeceğine ilişkin en önemli bir gösterge olduğunu vurgulayan Sezer, ancak esnafın bu yıl Ramazan ayında toplu iftar yemekleri için çok az rezervasyon aldığını dile getirdi.




İFTAR MENÜSÜ İKİYE DÜŞTÜ: ÇORBA, ET YEMEĞİ
Toplu iftar yemeklerinin Türkiye'nin her yerinde azaldığını, sadece bir kent ya da bölgeyle sınırlı olmadığını anlatan Sezer, şunları söyledi:

''Restoran ve lokantalarda toplu iftar rezervasyonları geçen yıla göre yüzde 80 azaldı. Bunda ekonomik kriz etkili oldu. Esnafın Ramazan rezervasyonu beklentilerinin ancak yüzde 20'si gerçekleşti. Şu an esnafımız umudunu Ramazanda bireysel ya da aileleriyle birlikte iftara gelecek müşterilere bağlamış durumda. Toplu iftarda en çok, daha ekonomik olan pilav, beyaz et ve çorba tercih ediliyor. Zaten toplu yemeklerde iftariyelikler dışında, çorba ve beyaz et menüsü tercih ediliyor. Yani lokantalarda iftar menüsü çorba ve et yemeği olarak ikiye düşmüş oldu. Masalardaki 8-10 çeşit iftariyeliklerin miktarı ise 3'e kadar geriledi. Ancak bazı lokantalarda 5 çeşit iftariyelik de verilebiliyor.''

Sezer, iftar menüsü fiyatlarının geçen yılla hemen hemen aynı olduğunu, orta sınıf bir lokantada müşterilerin 10-20 lira arasında iftarlarını açıp, karınlarını rahatlıkla doyurabileceklerini anlattı.

İçinde bulunulan zorlu ekonomik şartlara rağmen tüm illerde lokanta esnafının nöbetçi lokanta sistemiyle sahurda da hizmet vereceğini, aynı zamanda nöbetçi lokantaların turistler ve çeşitli nedenlerle oruç tutmayanlar için de ülkenin her yerinde Ramazan boyunca görev yapacağını sözlerine ekledi.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email