Kuran'a göre namaz nasıl kılınır?

Share

Özgün İçerik Yazısı'dır Alıntı Yaptığınızda Lütfen Kaynak Gösteriniz!

Kuran'a göre namaz nasıl kılınır?
NAMAZ KONUSUNU DETAYLI BİR BİÇİMDE KİTABIMIZIN İNANÇ KONULARI NAMAZ BAŞLIKLI BÖLÜMÜNDE İFADE ETTİK. KISACA İFADE ETMEK GEREKİRSE NAMAZ KILARKEN OKUNACAK AYETLER BELİRLENMEMİŞ VE KALIPLAŞTIRILMAMIŞTIR. DİLEYEN KURAN'DAN İSTEDİĞİ BİR AYETİ OKUYABİLECEĞİ GİBİ İÇİNDEN GELDİĞİ GİBİ DUA DA EDEBİLİR.



KURAN'IN PEK ÇOK AYETİNE NAMAZ KILMAK ÖVÜLMÜŞ VE EMREDİLMİŞTİR. KURAN'DA NAMAZ KONUSUNDA PEK ÇOK AYRINTI BULUNMAKTADIR. BU AYRINTILARI NAMAZ KONUSUNDAKİ YAZIMIZDA İFADE ETTİK. NAMAZIN VAKTİ İLE FARZ KILINDIĞI İFADE EDİLMESİNE RAĞMEN REKATLARI HAKINDA BİR BİLGİ VERİLMEMEKTEDİR. BU DA BİZE NAMAZ KILARKEN İLLA BİR REKAT DÜZENİNE UYULMASININ ZORUNLU OLMADIĞINI GÖSTERMEKTEDİR. ŞU ANKİ MEVCUT REKAT DÜZENİ MÜSLÜMANLAR TARAFINDAN SABİTLENDİRİLMİŞTİR. BU ŞEKİLDE OLMASINDA DA KURAN'A GÖRE BİR SAKINCA BULUNMAMAKTADIR ANCAK SADECE BU ŞEKİLDE OLUR DEMEK KURAN'A UYGUN DEĞİLDİR. BİR TERTİP GEREKSEYDİ ALLAH AYETLERİNDE BU TERTİPİ BİZLERE BİLDİRİRDİ. NAMAZDA ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLDEN SAMİMİ BİR ŞEKİLDE ALLAH'IN HUZURUNDA EĞİLMEK VE TESLİMİYETİN İFADE EDİLMESİDİR. SÜRESİ İNSANA BIRAKLMIŞTIR. 20 REKATLIK BİR NAMAZ BİR DAKİKA İÇİNDE KILINABİLECEĞİ GİBİ 2 REKATLIK BİR NAMAZ DA BİR SAATTE KILINABİLİR. ÖNEMLİ OLAN BELLİ SAYILARI TAMAMLAMAK DEĞİL İBADETİN BİLİNCİNDE OLMAKTIR. BU YÜZDEN NAMAZIN FARZI VAKTİNDE KILINMASIDIR. YOKSA FARZ VE SÜNNET ŞEKLİNDE BİR AYRIMI BULUNMAMAKTADIR.



AYETLERDE KIYAM (AYAKTA DURMA) RUKU (EĞİLME) VE SECDE (YERE KAPANMA) HAREKETLERİ SIRLANMAKTADIR. ANCAK BUNLARI YAPARKEN NE NE KADAR SIKLIKLA VE ARAYLA YAPILACAKLARI İFADE EDİLMEZ.BU, NAMAZ KILAN KİŞİNİN TERCİHİNE BIRAKILMIŞ BİR DURUMDUR. KIYAMDA DURUYORKEN ELİNİZE BİR KURAN MEALİ ALIP DİLEDİĞİNİZ KADAR OKUYABİLİR EĞİLDİĞİNİZDE VE SECDE ETTİĞİNİZDE DE YİNE İÇİNİZDEN GELDİĞİ GİBİ ALLAH'I ANABİLİR VE DUA EDEBİLİRSİNİZ. NAMAZ İBADETİ HZ. İBRAHİME KADAR DAYANAN BİR İBADETTİR VE PEYGAMBERİMİZE KURAN VAHYEDİLMEDEN ÖNCEDE ÖNCEKİ DİNLERDE UYGULANMAKTA VE BİLİNMEKTEDİR.



Hac Suresi Ayet 26: Bir zamanlar İbrahim için, o evin yerini, şöyle diyerek hazırlamıştık: Bana hiçbir şeyi ortak koşma, evimi; tavaf edenler, kıyamda duranlar, rükû-secde edenler için temizle.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

0 yorum:

Yorum Gönder

"Yorumlarınız Bizim İcin Degerlidir."
Yorumlarınız da;
1- Teşekkür Etmekten ya da Soru Sormaktan Çekinmeyin.
2- Türkçemizi en güzel şekilde kullanarak yorum yapacağınıza inancımız sonsuzdur.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Nezaket sahibi biri olduğunuz burdan belli oluyor Yorumlarınızda da bunu görmek isteriz.
5-Herhangi bir yere üyeliğiniz yoksa Anonim'i Seçiniz.
İlginiz İcin Tesekkür Ederiz. MaviinciR

© Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com
Bu websitesi DMCA Protection ile lisanslanmıştır.
Yazılar kaynak belirtilmeden kesinlikle kullanılamaz.

Sayac

© Copyright 2009-2012 designed by www.maviincir.blogspot.com Tüm hakları saklıdır.
Maviincirblog,Bilgi,Haber,Yorum içerikli,WeB,Paylaşım,Kültür-Sanat vb.Yazıları içerisinde barındıran geniş çaplı bir kisisel blog paylasım sitesidir.
Email